Fuge- og asfaltprodukter

Vi merker en økt etterspørsel, både blant bedrifter og private, etter ulike tilleggsprodukter som brukes i etterkant av støpingen. De ulike produktene er beregnet for betong- og naturstein og er lette å påføre.

De største fordelene med produktene er at de krever minimalt vedlikehold i etterkant og at ugress ikke kommer til. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig produkt for ditt prosjekt.

BETO naturSETTE-D
BETO naturSETTE-D kan brukes under betong- og naturstein og keramiske fliser for terrasser, gater, torg og lignende og sikrer et godt underlag for steinlegging og fuging.

Å blande mørtelen med vann tar 3-5 minutter, så er det bare å sette i gang med å fordele utover. Deretter kan du begynne å legge stein med en gang.

BETO naturFUG
En lettflytende fugemasse til fuging av naturstein som tåler frost og salt godt, i tillegg til å stabilisere natursteinsbelegget.

naturFUG er en spesialmørtel med ulike tilsetningsstoffer som er laget for å tåle sterk belastning og har god heft. Den kan derfor være spesielt godt egnet i bakgårder, brosteinsveier og andre områder hvor det krever litt ekstra styrke.

Det er lett å fuge med BETO naturFUG, som takler fugebredder opp mot 50 mm og dybde på inntil 200mm. Du blander mørtel og vann, heller utover området som skal fuges og svabrer over. Etter ca. 20 minutter (avhengig av temperatur) har fugemassen «satt seg» og du kan begynne å vaske steinene med vannslange eller høytrykkspyler. Prøv å spyle i flatest mulig vinkel.

Flowpoint
Flowpoint brukes til brostein, granitt, skifer og kantstein i rundkjøringer og opphøyde gangfelt og sikrer sterk binding og hindrer vegetasjon. I likhet med BETO naturFUG krever det minimalt vedlikehold og er motstandsdyktig mot både salt og frost.

Å fuge med Flowpoint er like enkelt som med BETO naturFUG. Forskjellen er at det er noe kortere ventetid med Flowpoint. Samtidig er den litt svakere så den bør ikke brukes på veldig trafikkbelastede områder.

Her er en video som viser hvordan du fuger med Flowpoint: https://www.youtube.com/watch?v=Qp6bZZWOiZY

BETO fugDR
BETO fugDR er en selvkomprimerende tokomponent fugemasse for betong- og naturstein. I motsetning til naturFUG og Flowpoint skal det ikke tilsettes vann i blandingen.

I spannet finner du sand samt to flasker med ulike tilsetningsstoffer som skal blandes inn. Området som skal fuges fukter du lett og blandingen fordeles jevnt utover med en gummisvaber. Dusj lett over området med vann igjen og vent i ca. 15 minutter før du fjerner gjenværende fugemateriale med en gummisvaber og en myk piasavakost.

BETO IRR Asfalt (3 mm)
Det er kjipt å få skader i asfalten, og trikset er å fikse det så raskt som mulig før skaden utvikler seg. BETO IRR Asfalt egner seg godt til små hull og sår i asfalten, og krever lite arbeid for et permanent resultat. Det funker godt på alle steder med asfalt, men vi minner om at på trafikkerte, offentlige veier er det krav til tykkere asfalt.

Først og fremst sikrer du at det er et flatt og komprimert underlag før du tilfører asfalten. Selve asfalten er selvkomprimerende og krever ikke oppvarming før bruk (med mindre det er minusgrader. Da varmer du den opp til 10-20 ͦC). Etter at du har tilført asfalten komprimerer du så godt det lar seg gjøre. Du kan blant annet kjøre over med bilen.

Umiddelbart etter asfalten er påført er området klart til bruk igjen.