En uvanlig dag på jobben

I dag har sjåføren vår Remi vært med i kampen mot brunsneglene. For kort tid siden ringte de fra Konnerud hagelag og lurte på om vi kunne stille med sjåfør og betongbil til å blande ingrediensene som skal til for å bli kvitt skadedyrene.

En av de store bidragsyterne bak prosjek- tet er Torstein Moe, mannen som har kjempet mot brunsnegler i over 20 år.

En av de store bidragsyterne bak prosjek-
tet er Torstein Moe, mannen som har
kjempet mot brunsnegler i over 20 år.

«Selvfølgelig», sa vi, det er jo tross alt spennende å drive med litt annet enn det vi vanligvis gjør.
Av nysgjerrighet lurte vi på hvordan prosessen tok seg til, og ble forklart:

Blandingen består av mask, gjærvæske og Nemaslug. Mask og gjærvæske kommer fra ølproduksjon, og skal friste sultne brunsnegler. Nemaslug er jo allerede kjent for å være effektivt mot brunsnegler. Ved å fordele denne blandingen i små baller som systematisk fordeles med 10-20 meter mellomrom langs veier, hekker, kratt og lignende, skal giftmiksturen spre seg mellom de kannibalistiske brunsneglene.Betongblanderen vår ble fylt med 8 tonn mask og gjærvæske, ispedd Nemaslug. Deretter ble den stående og blande en god stund før vi fordelte videre til dugnadsarbeiderne.

Det var morsomt å ta del i foredlingsprosessen i kanskje den største kampen mot brunsneglene noen gang. Vi ønsker dugnadsarbeiderne lykke til med å spre miksturen rundt omkring på Konnerud, og heier på dere. Lykke til!

Brunsneglekrig