Farget betong og slipte gulv

Farget betonggulv

Farget betong, hvorfor det? Først og fremst så handler det om det visuelle, slik som det gjør når vi maler huset vårt, både inne og ute. Og de fleste har et bilde av at betong er grått (og kjedelig?). Betong må ikke være grått og det er mange eksempler på at farget betong gir ulike deler av et bygg ekstra karakter.

Det er flere måter å endre fargeuttrykket til betongen på. For å få lyse farger brukes ofte en hvit sement for å få en klarere farge. For å oppnå en lys betong velges lyst tilslag og eventuelt pigment. For mørke farger så gjøres det motsatt.

Det er vanlig å bruke farge når en velger slipte betonggulv. I det nye bygget vårt har vi valgt slipte betonggulv (og det skulle jo bare mangle…). Lang levetid, slitesterkt og pent er noen stikkord som taler for å velge slipte betonggulv.

Det finnes flere metoder og leverandører og her kan du lese litt om hva vi gjorde hos oss.

Vi valgte sortfarget betong og landet på 4,75% sortpigment i henhold til sementmengde. Her brukte vi svinnreduserende tilsetningsstoff. Etter utlegging hadde vi på flytende herdemembran, pusset og dekket til med plast. Etter 8 timer skar vi fuger, med maks 8 meter store felt, vannet og dekket med plast igjen. Plasten ble liggende som dekke frem til sliping 14 dager sener.

Videre valgte vi å ha silver sliping i garderober og platinum i resten. Betotec utførte slipingen og Fron støpte gulvet. HTC Superfloor er navnet på den typen herdet betonggulv vi valgte, slipt og polert med HTCs maskiner og diamantverktøy.

Generell fremgangsmåte:

HTC Superfloor er betonggulv som slipes og poleres med diamantverktøy. Slipingen skjer i flere steg med finere diamanter i forskjellige kornstørrelser. Prosessen består av grovsliping, foredling, impregnering og polering. Etter sammenlagt sju slipesteg, er flaten høyglanspolert og har alle de nødvendig egenskapene.

HTC Superfloor – Metoden steg for steg.

FASE 1.
Først grovslipes ujevne betongflater, alternativt fjernes gammelt og utslitt belegg.

FASE 2.
Foredlingsprosessen mot en jevnere og finere flate begynner deretter. Dette skjer i to slipesteg.

FASE 3.
Gulvet impregneres og herdes med HTC Cure, for å forberede diamantpolering.

FASE 4.
Poleringen innledes med HTC´s diamantverktøy.

FASE 5.
Etter 7 slipesteg er flaten høyglanspolert og du har et ekte Superfloor – funksjonelt, økonomisk og miljøvennlig.

Om dere ønsker å vite mer eller se resultatet på hvordan gulvene hos oss har blitt så er det bare å ta kontakt med oss. Velkommen skal du være 🙂

Snarveier

Bestill betong

Vi hjelper deg å velge riktig betong og våre sjåfører er hjelpsomme på byggeplassen.

Våre produkter

Vi leverer de fleste typer ferdigbetong i tillegg til betongklosser i ulike størrelser.