Info: Pussforbedrer og herdemembran

Støping

Pusseforbedrer: Mapei sin Mapecrete FILM NOR er utviklet for å hindre avdamping av ferske betongoverflater. Produktet benyttes som en midlertidig herdemembran umiddelbart etter utlegging og dissing av betongen, og mellom skuring og stålglatting. Bruk av Mapecrete Film NOR vil også gjøre glatting enklere, slik at man kan oppnå høyere kvalitet på betongflatene. Mapecrete Film NOR danner en tynn film som hindrer tap av fuktighet på ferske betongoverflater, og er derfor spesielt effektiv ved støpning i ugunstige forhold i med direkte sol, lav luftfuktighet, kraftig vind eller høye temperaturer. Bruk av Mapecrete Film NOR vil forebygge plastisk svinn og dermed redusere risikoen for opprissing i tidlig fase. Betongoverflatene vil også oppnå høyere styrke ved at de ikke tørker ut.

Funksjoner og fordeler

  • Holder overflaten fuktig på betongplater, betonggulv og ved reparasjoner.
  • Bidrar til å hindre plastisk svinn og plastiske svinnriss.
  • Vannbasert og kompatibel med fersk betong.
  • Enkel og økonomisk å bruke.
  • Påvirker ikke heft eller struktur i forhold til belegning eller senere impregnering av betongen.

Herdemembran: Mapecure WF-75 er en herdemembran basert på en vandig emulsjon av vegetabilske og mineralske oljer som sprøytes på fersk og nystøpt betong for å redusere fordampingen av vann fra betongoverflaten. Mapecure WF-75 inneholder ikke voks eller organiske løsemidler.

Anvendelse

Spesielt i tidlig fase er betongen avhengig av høyt fuktinnhold. Dersom betongen tørker ut, stopper hydratiseringen opp ettersom sement-gel kun kan dannes i vannfylte kapillarer. Om betongen taper vann gjennom uttørking fra overflaten i den tidlige fase, øker sammentrekningskreftene raskt, noe som vil lede til oppsprekking av overflaten – såkalt plastiske svinnriss. Mapecure WF-75 danner en membran som svært effektivt hindrer vannet fra å fordampe. De viktigste parameterne som påvirker uttørking er temperatur, vindhastighet, luftfuktighet, betongkvalitet, vanninnhold, vannseparasjon, sementtype og tykkelsen på konstruksjonen. Det store antall av viktige faktorer forklarer hvorfor manglende fuktherding noen ganger fører til skader og sprekkdannelse, mens det andre ganger ikke skjer. Bruk av herdemembran er en billig forsikring mot sprekker og dårlig overflatekvalitet. Mapecure WF-75 danner en film som sakte slites ned. Etter en måned er restmembranen praktisk talt borte.

Disse produktene bestilles gjennom ordrekontoret.

Snarveier

Bestill betong

Vi hjelper deg å velge riktig betong og våre sjåfører er hjelpsomme på byggeplassen.

Våre produkter

Vi leverer de fleste typer ferdigbetong i tillegg til betongklosser i ulike størrelser.