Pumpemikservals

Klokken er 8 på morgenen. Det er nesten lunsjtid for trioen Remi, Daniel og Bjørn Ole – «Pumpegutta». De har ansvaret for Hokksund Betongs avdeling pumpebil & pumpemiksere.

«Det beste er å starte tidlig», sier Bjørn Ole, «gjerne i sekstida også la det gå i ett, med 3-4 jobber, før du skjønner at det er kveld.» Daniel og Remi er enig. «Jeg har forresten den beste bilen, Mercedesen.» Der er ikke Daniel og Remi helt med. «Jeg pleier å si at det er min bil, jeg har bare ikke betalt for den». Mercedes’en til Bjørn Ole er en pumpemikser.

Daniel kjører også pumpemikser mens Remi har en pumpebil med 36 meters rekkevidde. Pumpebilen brukes på jobber fra 7 – 400 kubikk og har pumpa mens betongen kommer i egne biler. Noe som var tilfelle da Bardøla på Geilo bygde ut hotellet.

«Vi sees i desember!»

Pumpemikserne er ideelle til mindre jobber, da de har med egen betong. Pumpebilen blir oftere stående på en jobb, mens pumpemikserne farter rundt mellom flere i løpet av dagen. «Du rekker ikke å se på klokka engang» sier Daniel «Betong er en livsstil»! fortsetter Remi og peker på en ørn som sirkler over en av åskammene ved Hokksund Betong. «Det blir å si til kjerringa hver vår – At nå har betongsesongen begynt – vi sees i desember!»

Dagene begynner noen ganger klokken halv fem om morgenen, med blanding av betong, før racet med kjøring og levering til diverse byggeprosjekter starter. Og i andre enden av dagen, kanskje i sju draget, vaskes og klargjøres bilene for neste dag. Det blir en livsstil av sånt, men pumpegutta trives med jobben. Mye takket være kundene. «Vi er sammen med kunden kan du si», forklarer Bjørn Ole, «for dem er det ofte en ganske stor deal og opplevelse å få betong! Mange er midt i et stort og personlig prosjekt. De er kanskje litt usikre, har gruet seg og lener seg derfor mye på oss og vår kunnskap! Den følelsen av at vår kompetanse blir satt pris på, betyr mye for oss!» Daniel henger seg på, «Å dra fra en jobb og vite at kunden er fornøyd, det er en veldig god følelse.»

«Jeg er vel kanskje litt nerdete noen ganger».

En typisk kunde for pumpemikserne er gjerne et lite firma eller privatpersoner som skal bygge ut eller støpe i kjelleren.

Pumpegutta synes de er heldige som har hverandre som kolleger. Selv om de er på forskjellige jobber, er de sammensveiset i kraft av at de har samme type jobber og samme kunnskap. Remi og Daniel er enige om at Bjørn Ole er den som har orden på det meste og flink til å ta tak! Han er litt «leksikon» rundt det tekniske der han sitter og blar i permer og har en tålmodighet som få andre har. «Jeg er vel kanskje litt nerdete noen ganger», innrømmer Bjørn Ole. «Du er veldig flink til å lære fra deg da», sier Daniel. «Er det noe du lurer på, er det jo bare å spørre Bjørn Ole».

«Remi vet du – tryggheten når det kommer til å dele kunnskap! Og ikke minst flink til å minne meg på hva jeg skal huske på», fortsetter Daniel.

«Vi skal yte det lille ekstra!»

Bjørn Ole er helt enig og legger til at Remi er flink med kundene og ikke minst fremoverlent når det kommer til vasking!

Daniel er den med minst fartstid, «men, sier Bjørn Ole, «han er lettlært og det gikk latterlig kjapt når han skulle lære og kjøre pumpe!» «Daniel er veldig kundene, serviceinnstilt og godt likt», istemmer Remi.  «Joa, men så har vi jo det mottoet – vi skal yte det lille ekstra», svarer Daniel.

Så dukker Kjetil Solli opp, blid og spør om vi snart er ferdig og da er vi det og en ny dag for Pumpegutta kan begynne!

Snarveier

Bestill betong

Vi hjelper deg å velge riktig betong og våre sjåfører er hjelpsomme på byggeplassen.

Våre produkter

Vi leverer de fleste typer ferdigbetong i tillegg til betongklosser i ulike størrelser.